Kaygana

Malzemeler:

  • 4 adet yumurta 
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 2 yemek kaşığı mısır unu 
  • Alabildiği kadar su 
  • 3-4 dal maydanoz 
  • 2 çay kaşığı karbonat 
  • Tuz 


Yapılışı:

Yumurtaları bir kasenin içine kırın. Biraz çırpın. Tuzu, unları, karbonatı ekleyin ve karıştırın. Maydanozları iyice yıkayın ve incecik doğrayın. Karışıma maydanozları da ekleyin. Yoğurmaya başlayın.Yoğururken bir yandan da suyunu azar azar ekleyin. 

Boza kıvamında bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Tercihen teflon bir tavaya, tavanın tüm yüzeyini kaplayacak kadar sıvıyağ koyun. Yağı kızdırın. Yağ kızınca hamurdan bir kepçe dolusu alıp, tavaya dökün. Kalınlığı yaklaşık 1 santimetre kadar olacak. Orta ateşte önlü arkalı kızartın. (Kaygana bütün değil de ayrı ayrı olarak da yapılabilir. O zaman tavaya birer kaşık, birer kaşık hamur dökülür.) 

                                                                                                                                      Afiyet olsun...

Not:  Kayganaya isterseniz hamsi de ekleyebiliriz. Eğer eklemek isterseniz 300 gr hamsiyi ayıklayıp, yıkadıktan sonra kılçıklarını çıkarın. Daha sonra ince ince doğrayarak, karışımın içine ekleyebilirsiniz. Farklı bir lezzet katacaktır.


                                                                                          

Share:

0 yorum