Mısır Ekmeği


Malzemeler:

  • 500 gr. mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su
  • Sıvı yağ
Yapılışı:

Un ve tuz bir kap içine konur, ılık suyla yavaş yavaş karıştırılarak orta sertlikte bir hamur yapılır tavaya biraz sıvı yağ konur, hamur tavaya düz ve eşit bir şekilde yayılır, ters yüz yapılarak iki tarafı da kızarıncaya kadar pişirilir. İsterseniz fırında da pişirebilirsiniz. Fırın tepsisi yağlanır ve hamur tepsiye eşit bir şekilde yayılır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 1 saat pişirilir.


Not: Sıcak yenildiği zaman daha lezzetlidir. Balık yanına çok yakışır. Yoğurt içine doğrayarak, yoğurtla birlikte yemenizi tavsiye ederim.

Share:

0 yorum